top of page

Kategoriler

Satılık 1986 Model Beneteau First 305 - €32k (€6k İNDİRİM)

Güncelleme tarihi: 30 Ağu




Beneteau First 305, BENETEAU'nun tarihi çizgisi, hız ve tasarıma vurgu yapan bir yelkenli teknedir. Bu tekne, performans seyirlerine odaklanmış olup, denizde ve hafif hava koşullarında bile üstün performans sunmaktadır. SY Derinsu, Jean Berret tarafından tasarlanmış olup, performans ve stiliyle dikkat çekmektedir. Hem regatta yarışçıları hem de performans yelkencileri için heyecan verici bir deneyim sunmak üzere tasarlanmıştır. Aynı zamanda aile veya arkadaşlarla seyir için de idealdir. Şimdiki sahibi tekneyi aktif olarak kullanmaktadır. Tekne envanterinde çalışmayan herhangi bir sistem ve/veya cihaz bulunmamaktadır. Tekne sahibi, belli bir konfor alanı yaratabilmek için yıllara sari çeşitli upgradeler yapmış, yapmaya da devam etmektedir. Bunlardan bazıları;


2018 yılında, tekne altı jelkota kadar kazınıp, 5 kat gelshield uygulanmıştır. Aynı yıl içerisinde tüm yatak ve koltuk süngerleri ile döşemeleri yenilenmiştir. 2021 yılında ise; motor komple dışarı alınarak tüm ağır bakımları yapılmış, ön motor takozları değiştirilmiş, kondese ile motor aküsü yenilenmiştir. Servis aküsü, 2x205 W Lexron güneş panelleri ve 30 AMP MPPT Lexron solar şarj regülatörü ise 2022 yılında envantere eklenmiştir. Aynı yıl içerisinde Sprayhood, lazy bag ve bimini , buzdolabı kompresörü ile teknenin tüm pis su hortum hattı yenilenmiştir. Motor arka takozları, şaft kovanı ve tüm vanalar 2023 yılı içerisinde değiştirilmiştir. Şubat 2024 ayı içerisinde ise tekne altı koruma amaçlı, 3 kat kazınarak yeniden 3 kat gelshield uygulanmıştır. Sezon öncesi bakımlar kapsamında şaft körüğü değiştirilerek, motorun rutin bakımı yapılmıştır.


SY Derinsu; genel olarak iyi yelken açan, iyi bir donanıma sahip, kaliteli bir tekne olarak kabul edilmektedir. Bununla birlikte, özellikle boyu 1.80'den uzun kişiler için dar yataklarla sıkışık bir iç mekana sahip olduğu için eleştirilmektedirler. Tekne tasarımcısının, depolama ve geniş mutfak gibi seyir olanaklarından ziyade performans, donanım ve kullanım konularına daha fazla odaklandığı görülmektedir. Küçük boyutuna rağmen konforlu bir navigasyon istasyonuna ve hassas bir yeke dümene sahiptir. Beneteau teknelerinin ilk seri üretim teknelerinden biri olan SY Derin Su, genel olarak, müteakip yıllarda sunulacak olan standart seri üretim teknelerine göre kalite açısından bir adım ileri olarak kabul edilmektedir.


SY Derinsu'nun kabin yerleşimi, baş kabinde çift kişilik "V" yataklı yatak, ana salonda L şeklinde bir kanepe ile hemen karşısında düz bir kanepe ve iskele tarafında çift kişilik yataklı bir kıç kabinden oluşmaktadır. Mutfak L şeklinde olup, merdivenin hemen ilerisinde iskele tarafta konuşlandırılmıştır. Mutfak bölümü iki gözlü ocak, buzdolabı ve çift lavabo ile donatılmıştır. Sancak tarafında, mutfağın karşısında bir navigasyon istasyonu bulunmaktadır. Tuvalet ise, sancak kıç tarafta yer almakla birlikte duş sistemine de sahiptir. Kabinin maksimum tavan yüksekliği 178 cm’dir. Kokpitte demonte edilebilen bir kokpit masası bulunmaktadır. SY Derin Su; iki kabinde ve salonlar ile birlikte altı yatak kapasitelidir.

Tekne; 2017 yılından itibaren her sene 2 (iki) ay süre ile karada kışlanmıştır. Kara periyodu esnasında teknenin ihtiyaç duyduğu tüm bakımlar yapılmıştır. ‘2017’den itibaren karinaya sadece Seajet 039 çift komponentli zehirli boya kullanılmıştır. Tekne envanterinde bir takım iyi durumda yarış yelkeni , bir adet (4 yıllık / iki sezon kullanılmış) genoa yelkeni ve 1 adet yedek ana yelken (orta kondisyonda) bulunmaktadır.


Teknenin 2024 sezon öncesi tüm bakımları yapılmıştır. Tekne, Marmaris Yat Marina’da konuşlu olup, an itibari ile denizdedir. Tekne gösterimleri Pazar günleri hariç, haftanın her günü mesai saatlerinde yapılacaktır. Tekne gösterimleri için randevu tesis edilmesi zorunludur. Lütfen planlı ziyaretinizden en az üç gün önce rezervasyon yapınız.




Inventory:


Hull Type: Fin w/spade rudder

Rigging Type: Masthead Sloop

Flag: Turkey

LOA: 9.30 m

LWL: 8.15 m

S.A. (reported): 38.09 m²

Beam: 3.20 m

Displacement: 3,739 kg

Ballast: 1,350 kg

Max Draft: 1.70 m

Construction: FG

Built Date: 1986

Builder: Beneteau

Designer: Jean Berret

Make: Volvo

Model: MD 2002

Type: Diesel

Horse Power: 18

Transmission type: Shaft Drive

Engine Last Service: February 2024

1X Fuel tank: 40 L.

2X Water tanks: Total 180 L.

1X Holding Tank: 60 L.

2X Cabins

1X Head&Shower

1X Shore power inlet and cable

2X Service batteries

1X Engine starter battery

1X Quick Src 300 Nrg battery charger

1X Raytheon ST60 wind direction and speed indicator

1X Raymarine ST60 depth and speed indicator

1X Autohelm ST200 Auto pilot

1X Sea Line II VHF

1X Plastimo Compass

1X Radar reflector

1X Kamasonic Cd Player

1X Manuel bilge pump

1X Rule Mate 1100 GPH Electrical bilge pump

1X Wale Mark II sea water foot pump in the galley

1X Wale Mark II Fresh Water foot pump in the head

Pressurised Fresh water system

1X Oven with three burner

1X Refrigerator 95L.

Teak cockpit

1X Cockpit Table

1X Gangway

2X 205 W Solar panels total 410 W

1X Victron MPPT Solar regulator

1X Swim ladder

Cockpit shower

Cockpit cushions

1X Bimini

1X Lazy bag

1X Spray hood

1X Lazy jacks

1X Life buoy

4X Life vests

1X Classic main Racing sail with two reef in good order

1C Genoa Racing sail in good order

1X Spare main sail (fair condition) with sail bag

1X Spare genoa sail (four years old) with sail bag

1X ZSPARS aluminium mast with two spreaders

2X Genoa winches

2X Spinnaker winches

2X Coach roof winches

1X Steering tiller

1X Spare tiller

1X Windlass 1000W

1X 8 mm galvanised chain 80 mt.

1X Ultra Anchor 12 kg

Various mooring ropes

Kitchen goodies

6X Fenders

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page