top of page

Kategoriler

Satılık Yelkenli - S/Y HaRmOnY


Herkese merhaba.

İlk göz ağrım, yelkenli teknem S/Y Harmony'i İstanbul'a tayin olmam münasebeti ile, İzmir'de ikamet eden yelkenci bir aileye satmak zorunda kalmıştım.

Belki hatırlayanlarınız vardır. Dz.K.K'lığı; kavga dövüş tayin etmiş, tüm huzurumuzu bozmuştu. Tekneyi İstanbul'a götürmeyi düşünmüş olmakla beraber, İstanbul'daki fahiş bağlama ücretleri nedeni ile bu emeli gerçekleştirememiştik.

Tekneyi sattığım aile ile irtibatımızı asla koparmadık. İlk başlarda teknik konularda destek vererek başladığımız arkadaşlık, iyi bir dostluğa dönüştü. Geçenlerde Burcu Uraz Hanımefendi arayarak tekneyi satmayı düşündüklerini ifade etti. Tekneyi satarken içim burkulmuştu. Şimdi bir daha burkuldu. Umarım, Uraz Ailesi gibi gerçek ihtiyaç sahibi birilerini buluruz.

Bu vesile ile sizlere tekneyi tekrar tanıtmak istiyorum. Aşağıda bir çok resim ve döküman paylaşıyorum. Teknenin kullanma klavuzu bile var. Tekneye biçilen fiyata baktığımızda, bu fiyata göre alabileceğimiz en büyük teknelerden bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Tekne şu an hiçbir yerde listelenmedi. Önümüzdeki günlerde Sahibinden.com'da uygun bir fiyat ile listelenecektir.

Ben kullanırken, güneş panelim yoktu. Out board motorum ise eski idi. Urazlar güneş paneli takarak, bot ve kıçtan takma motor ile yelkenleri yenilemişler. 29 hp'lik Yanmar marka motor ise ağır bir bakım görmüş. Tek tuvalet ve üç kamarası ile birlikte geniş bir hacim sunan S/Y Harmony; aynı zamanda, hareketli salması ile de göz dolduruyor.

Demirleme esnasında sahile daha fazla yaklaşarak çıma tutma imkanınız bulunmaktadır. Teknenin boyuna aldanıp, yanımıza demir atmaya gelenler, çoğu zaman hüsrana uğramışlardır. Hareketli salma marifeti ile; koy içerisinde daha sığ olan mevkilere kolaylıkla demirleyip, sahile -neredeyse- yürüyerek çıkabilirsiniz. Salmanın resimlerini de yükledim. Çok basit bir düzenek ile yukarı alınabiliyor.

S/Y Harmony ile çok gezdik. Urazlar'da gezdi. Gezi notlarımızı okumak isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz.

Evet, resimlere baktıysanız biraz da teknik konulara geçelim. Teknemizin kullanım klavuzuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

İlave görüş ve sorularınız için bana veya Burcu Uraz Hanımefendi'ye ulaşabilirsiniz.

Geçek ihtiyaç sahibini bulabilmek için ne yapmamız lazım? Elbette, paylaşmamız. Paylaşalım o zaman.

Saygı ve sevgiler..

766 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page