top of page

Kategoriler

Balık Var mı? Balık?


Herkese iyi günler.

Son günlerde klişe haline gelmiş bir ibare olan metal yorgunluğu'nu atmak için vurduk kendimizi yollara.. Dört gün kadar denizde kalıp, tüm elektronikleri ile cihaz ve sistemleri kontrol ettik.

Otopilot, chartplotter ve jeneratör su koyuverdi. Baş pervane de biraz isteksiz çalışıyordu. Limana döner dönmez gerekli onarım ve yenileme faaliyetleri icra edilerek, sorunlar giderildi.


Denizde kaldığımız süre zarfında balık avlamaya gayret ettik. Katılımcılar yerel balıkçı Sezer ile, yerel balıkçı adayı Duygu idi. İntikallerde bolca sırtı çektik, ama nafile. Biz de yemli denemeye karar verdik. Sezer, bolca çim çim karides getirmiş. 36 derece 35.3 dk Kuzey, 27 derece 57.8 dk Doğu koordinatlarında - yandaki resimde artı ile işaretlenmiştir - yaklaşık 140 metreden, dört saatte, dört buçuk kilo patlak göz mercan tuttuk. Aynı yere gidin. Demir atmadan drifte kalın. Akıntı ile sürükleneceksiniz. Bölgede derinlikler 140 metre. Artma veya eksilme yok. Çok kaydığınızda toplayın takımları, değiştirin, teknenin yerini. Demir atacak, sonrada toplayacak babayiğit varsa, işiniz daha kolay olur.

Hangi takımla, nasıl avlanacaksınız? Peki; şöyle anlatalım:

İğne boylarının; soyulmuş çim çim karidesi komple takabileceğiniz ebatta olmasına dikkat edin. En az 3'lü takım yapın. Ağırlık ise, 300 gr ve üzeri kurşun olsun. Ağırlık ve yemlerin dibe değmesi (140 metre) gerekmektedir. Gerisi kas gücü. Biz kamış ile avlandık. Oldukça yorucu. Eğer elektrikli çıkrığınız var ise, sorun yok. Mercan bırakmazsınız, bölgede.

Azmak Restoran İskelesi

Bu kadar balığı sadece üç kişi tüketmedik, merak etmeyin. Dönüş yolu üzerinde; Engin ve Yaşar'ın işlettiği, Azmak restorana bağladık. Yan masa, o masa, şu masa derken balık filan kalmadı.

Detaylı resim ve videoları galeri bölümüne yükleyeceğiz. Şimdilik bu video ile idare edebilirsiniz.

Saygı ve sevgiler.

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page