top of page

Kategoriler

Sadun Boro'nun Ardından


Cengiz Arslanoğlu, 13 Ağustos 2017’de dünya seyahati için Karasu’dan yelkenlisiyle yola çıktı. Üç yıl sürecek seyahati boyunca, Sadun Boro’nun rotasını izlemeyi planlayan Arslanoğlu’nun teknesinin ismi ise "S’Boro Of Karasu."

Hiçbir yardımcı elektronik seyir aleti olmadan yolculuk yapan denizciye, köpeği ‘Pupa’ eşlik ediyor. Cebelitarık Boğazı’nı geçerek Atlas Okyanusu’na açılan Arslanoğlu, seyahatinin en zorlu geçişi için Kanarya Adaları’nın Las Palmas adasında hazırlık yaptı. 2 Aralık’ta girdiği adada elli yıl önce Sadun Boro’nun yaptığı gibi teknesinin donanımını gözden geçirip bir aylık yiyecek aldı.

Arslanoğlu; günde üç, dört saat uyumayı göze alarak, 20 Aralık’ta zorlu geçişine başladı. Dört, beş bin metre derinliklerin üzerinden geçerken, balina ve köpek balıklarının eşlik ettiği Arslanoğlu, yönünü bulabilmek için sadece pusula ve sekstant (yıldızlara bakarak yön bulma aleti) kullandı. Arslanoğlu, Las Palmas (Mindelo)-Barbados Adası arasındaki iki bin deniz mili mesafeyi otuz üç günde tamamladı.

1965-1968 yıllarında ‘Kısmet’ adlı yelkenlisiyle dünyayı dolaşan Sadun Boro'nun ardından, yine aynı rotayı takip ederek seyahatine devam eden Karasu / Sakarya'lı Cengiz Arslanoğlu'nu buradan takip edebilirsiniz.

Saygı ve sevgiler.

55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page