top of page

Kategoriler

Foça'da Bot Devrildi.


İzmir’in Foça ilçesinde dalış yapmak ve balık avlamak üzere denize açılan üç kişinin bindiği zodyak bot devrilmiş, dalgıçlardan birisi de kaybolmuştu. Ekipler, kaybolan kişiyi bulmak için dün geceden beri çalışıyorlardı.

"Alınan bilgiye göre, profesyonel yüzücü ve dalgıç olduğu belirtilen üç kişi, dün akşam 22.30 sıralarında dalış yapmak ve balık avlamak için denize açıldı. Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki bölgede olumsuz hava koşulları nedeniyle zodyak botları devrilen üç arkadaştan ikisi yüzerek karaya çıkabilmiş, biri ise denizde kaybolmuştu."

Haber verilmesinin ardından Sahil Güvenlik ekipleri ve Jandarma ekipleri kaybolan kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Ailenin başvurusu üzerine arama çalışmalarına AKUT ekibi de katıldı. Jandarmadan on iki, AKUT’tan ise, on kişilik ekip vasıtası ile denizde ve karada drone destekli arama çalışmaları sürdürürken kayıp dalgıca ulaşıldı.

Dalgıcın cesedi , Aslan Burnu mevkiinde Mambo beach civarında karaya vurmuş olarak bulundu. Cesedin 1951 doğumlu Yenifoça’da ikamet eden Osman Nuri Güldel‘e ait olduğu anlaşıldı. Dalgıcın cesedi adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page