top of page

Kategoriler

Satılık Yelkenli- SATILMIŞTIR

Güncelleme tarihi: 17 Oca 2020


Marmaris'ten koca bir MERHABA. Başlığımız belli. Lafı hiç eğip, bükmeden konuya gireceğim. Deniz üzerine çok yakışan bir yelkenlimiz var. Sahibi dostum. Hacı, hoca ile pek bir işi olmamasına rağmen, tutturmuşlar Kerim hoca aşağı, Kerim hoca yukarı.

Geçen ay meydanı boş buldum. Baktım Kerim hoca da yok. Daldım, Hisarönü, Orhaniye, Selimiye, Bozburun'a. Başladım video paylaşımlarına. Hemen ikaz geldi. Dediler; "Kerim hocanın mekanında atıp, tutmak olmaz." Dedim, "Peki." Aldım yelkenlerin boşunu, usulca avara..

Geçen hafta, Kadırga fenerinin orada, kıçtan çıma tuttuk. Bir de baktım, Anemos salına salına koya girdi. Anemos kim mi? Kerim hocanın yelkenlisi. Pek güzel bir kız. Yelkenleri açınca; deniz üzerinde, daha da güzel görünüyor. Neyse; attı demiri, aldı çımayı. Buluştuk, Egece'de. Özlemişiz muhabbeti. Bir sohbet, bir sohbet. Konu konuyu açıyor.

Kerim hoca; Hisarönü'nde bir ev yaptırmış. Daha doğrusu; kendisi mi yaptı, yoksa başkasına mı yaptırdı? Belli değil. Adamın elinden her iş geliyor. Anemos'u satarak, daha ufak bir tekne almayı düşündüğünü ifade etti. Bu sayede hem eve, hem de tekneye daha fazla vakit ayırmayı planlıyormuş.

Dedim ki, "Ufak tekne ile denizleri aşamazsın." "Denizleri aşacağım zaman bir büyüğe danışırım." dedi. Anladım.

Neyse; biz gelelim konumuza. S/Y Anemos; kızımız, Türk bayraklı -Atlantik 36- bir tekne. Kanmayın, Amerikan bayraklı resimlerine. Türk bayrağı yasasından istifade ederek, Türk bayrağına geçti, bile. Motor iyi durumda, gram yağ eksiltmiyor. Saati çalışıyor ama oradaki değere fazla bir şey diyemem. Yelkenlerin durumu için "orta" denilebilir. Şöyle diyeyim; yarışçı değilseniz kolaylıkla idare edebilirsiniz. Derinlik, rüzgâr hızı ve yönü, Navtex gibi tarihi cihazlar ise standart olarak sunulmakta. Dümenimiz hidrolik ve ayrıca otopilot'ta mevcut. Güneş enerji panelleri, biminiler, tenteler, sprayhood ve bir çok alet, edevat mevcut. On metre altmışdört santimetre boyunda, üç kamarası, iki tuvaleti var. Kıyı seyirleri için on kişilik yolcu kapasitesi mevcut. Üç parça yelken faal durumda. Tekne denizde ve seyre hazır. Başka hiç bir yerde listelenmemiş bu tekneyi, Egece Marine farkı ile, denizde görebilir, test/tecrübe edebilirsiniz. İlgilenenler için, teknenin resimlerini de aşağıda paylaştım. Teknenin karada çekilmiş görüntüleri de mevcut.

S/Y Anemos, sahibinden satılıktır. Bu güzel kız için €40.000 fiyat biçilmiştir. İlgilenen kişiler, direk Kerim hoca ile irtibatlandırılacaktır. Tekne hakkında detaylı bilgi ve ilave teknik veriler, tekne sahibi tarafından sağlanacaktır. Tabi ki; tekne sahibi için, önce benimle iletişim kurmanız gerekiyor. Kerim hocanın; benim ismimi vererek arayanlar için, son bir güzellik daha yapabileceğini ifade etmek ise, çok ta yanlış bir söylem olmayacaktır. Benden söylemesi.

Hadi paylaşın. Paylaşmadan olmaz, bu işler.

İyi seyirler.

517 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page