top of page

Kategoriler

Krom İmalatları

Güncelleme tarihi: 26 Şub 2020

Takriben bir buçuk ay gezdikten sonra imalat işlerine girişmeye başladık. İhtiyaçların bazıları sonradan ortaya çıkıyor. Daha önce, teknenin baş tarafını krom malzeme ile kaplamış, bu sayede, çıpanın, tekne gövdesine hasar vermesini önlemiş idik.

Günlerden bir gün, Şükrü'cüğüm ile oturuyoruz. "Ya, Şükrü'cüğüm." dedim. O da; "Buyur abi." dedi. Dedim ki; "Yahu, kıçtan kara olurken, çıma halatı bir dolanıyor, bir karışıyor. Yok mu bunun bir çaresi?" dedim. "Olmaz mı?" dedi. Dedim; "Soruma, neden soru ile cevap veriyorsun?" "Başıma gelecekleri anladım, abi. O yüzden." dedi.


İşin şakası, Şükrü'den ayrıldım. Tekneye gidinceye kadar, montaj işlemini tamamlamışlar. Neyin mi? Tabi ki bağlama makarasının. Yeni Bağlama makarasının resmi aşağıda, tabi siz mankenlere takılıp, konuyu dağıtmayın.

Şükrü usta, daha önce de paylaştığım gibi, South Marine firmasının sahibi, efsane kromcumuz. Yolunun düşerse, mutlaka uğrayın. Tekrar ediyorum, Roll bar imalatlarını mutlak suret ile sorun.

"Yahu, Şükrü'cüğüm. Teşekkür ederim. Ne gerek vardı?" dedim. "Abi, önemli değil. Hediyemiz, bizim de bir desteğimiz, katkımız olsun." dedi. Dedim ki; "Şükrü'cüğüm bunun içi boş. Hani nerede bunun halatı?" "Abi, pes. Mümkünse, bir müddet görüşmeyelim." dedi. :)


Öyle bir halat istiyorum ki, yüzmeyi bilsin. Ben manevra yaparken, o da taşa doğru yüzmeye başlasın. "Nereden bulurum?" diye düşünürken Turgay ağabey aradı. Kaan'cığım, biz buradaki halatlara yüzmeyi öğrettik. "Ne zaman istersen, ne kadar istersen alabilirsin." dedi. Hemen randevu tesis ettik. Bu sayede; yüz metre, yüzer nitelikte, tek parça bir halatımız oldu.

Turgay ağabey, Salpa Marine Firmasının sahibi. Başlıca; Beneteau ve Lagoon markalarının yat bakım/onarım ve servis işlemlerini icra etmekte olan Salpa Marine, geçenlerde East Marine firması ile de el sıkıştı. East Marine'de aradığınız her ürünü, Sarı ana mahallesinde konuşlu Salpa Marine firmasından da temin edebilirsiniz.

Turgay ağabey, www.yatdepo.com ile e-ticarette de varım diyor. Site şu anda faal. Sektör ile ilgili, aradığınız hemen hemen her malzemeyi, adresinize kolaylıkla teslim etmektedirler.

Bilginiz olsun. Sonra, "Söylemedi." demeyin.

119 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page