top of page

Kategoriler

Bu Günü Değerlendirdik.


Saat sabah 10:00 gibi marinada buluşuyoruz. Markete gidip, lojistik ihtiyaçlarımızı beraberce temin ediyor ve seyre çıkıyoruz. Nasıl mı?

Bu seferki misafirlerimiz Almanya'dan. Hasan ve Halise çifti. Kendileri ile tanışmamıza vesile olan Bülent ve Kumru Akgün ile oğulları Deniz'de bize eşlik ediyor. Bir de Mucip. Mucip'te Almanya'dan kaçıp, Marmaris'te hayat bulanlardan. Genç ve dinamik. Oldukça samimi ve içten bir grup. Grubun enerjisi bize adeta güç veriyor.

Saat 11:00 gibi Marinadan ayrıldık. İlk durak Kalamar koyu. Dip taş. Tepeden inen rüzgarlar tutunmayı zorlaştırıyor. konaklama değil de, yüzme molası için oldukça ideal bir yer. Neyse, demir atıp, kıçtan çıma tutuyoruz. Çıma işlemlerimizi milli sörfçümüz Bülent Akgün hızlı ve oldukça seri bir şekilde hallediyor. Botumuzun motoru bir çalışıyor, bir çalışmıyor. Bülent denize atlayıp, hem botu çekiyor, hem de çıma tutuyor. Bu adamı bıraksan bir adaya, takılır yıllarca. Üşenme, yorulma yok.

Yüzme molasında, çocuklar ufak bir ahtapot yavrusu ile tanışıyorlar. Resimlerini çekip, tekrar denize bıraktıktan sonra demir alıyor ve Kumlubük'e intikal ediyoruz. Kumlubük'e intikali yelken ile yaptık. Hasan ve Halise çiftinin ilk yelken deneyimi de bu şekilde gerçekleşti. Tekne biraz yatmaya başlayınca Halise hanım biraz tedirgin olsa da, çok kısa bir süre sonra, duruma alıştı. Kumlubük'te yemeğimizi yedik. Bolca yüzdük ve resim çektik. Akşamüstü ekibi, Netsel Marina'ya bırakarak, tekneyi yat marinaya götürme kararı aldım. Hem onlar için iyi olacaktı, hem de, yakıt ikmalimi yapacaktım.

Bu vesile ile 19:50'de Netsel marina akaryakıt iskelesine bağladım. Kimse yardımcı olmadı. Görevli yakıt veremeyeceğini ifade etti. Ben de ekibi bıraktım. Tam dönme hazırlığı yapıyorken, neden yakıt vermediklerini sormak için ofisteki görevlinin yanına gittim. Görevli; gün sonu raporunu almış olduğu için, yakıt veremeyeceğini ifade etti. Ben de ona, "Yakıtı boş ver, beni gördüğün halde, neden halatlarımı almaya gelmiyorsun dedim?" Baktım, görevli de geri vites yok, büyük bir tatsızlık çıkacak, yanından ayrılarak Marina Ön Büro Müdürlüğü ve Liman Saha Şefi görevlerini birlikte yürüten Onur Bey'e durumu rapor ettim. Kendisi de durumu Marina Müdürü Erkan Bey'e bildirdi. Onur bey; söz konusu tatsız olayı araştıracaklarını, günlük bağlama ücretinin yarısını ödediğim takdirde de, marina da bir gece konaklayabileceğimi ifade etti. Bu vesile ile akşamı Netsel'de geçirerek ertesi gün yakıt aldıktan sonra Marinadan ayrıldım.

Hasan ağabeyi pek bir sevdim. Oldukça candan birisi. Sarılmadan, tokalaşmadan edemiyor. Tekneye gelirken bana bile bir kaç paket sigara almış. Emekli olduğu anda, yurda döneceği her halinden belli. Ümit ederim ki, her şey gönlünce olur.

111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page