top of page

Kategoriler

Gezgin Olmak


Harika bir Marmaris akşamından hepinize selamlar. Bugün "Gezgin Olmak" konusunu işleyeceğiz.

Takdir ettiğiniz gibi, çoğumuz oldukça sıradan bir hayat sürüyoruz. Çevrili duvarlar içerisindeki dairemiz ile betonarme ofis yaşantımız arasında, adeta mekik dokuyup, duruyoruz. İçimizde bir yerlerde kaçıp, kurtulmak gibi bir takım dürtüler olsa da, alışılagelmiş, sıradan yaşantımızı bir türlü bölerek, kendimize vakit ayırıp, sevdiklerimiz ile gezip, tozamıyoruz. "Çok okuyan mı; yoksa, çok gezen mi bilir? " sorusuna cevap vermeye çalışırsak; Elbette okumak çok önemlidir. Ancak, gezerek öğrenmenin, yeni keşiflerde bulunmanın yerini asla tutamaz. Çoğumuz oturduğumuz yerde, bilgisayar ekranlarında, bir çok gönderiyi, "Keşke orada olsam" edası ile beğenir ve sıradan yaşantımıza devam ederiz. Gezerek öğrenmenin bir başka boyutu da; karşınıza sürekli yeni fırsatlar çıkmasıdır. Eğer; gezmezseniz, yeni yerler göremez, karşınıza çıkabilecek muhtemel fırsatları da, elinizin tersi ile itmiş olursunuz. İşte, bizim hikaye de, burada başlıyor.

"Gezgin Çekirge" lakaplı bir gezgin var. Daha önce duymadıysanız, kendisini instagram'dan takip edebilirsiniz. Bu arkadaş, doğuştan gezgin. İstanbul'a dönmek için; Datça'dan Dalaman'a intikal ederken, bizim kaptan ile yazışmışlar. Yazışma, buluşmaya dönmüş. Daha sonra da, İstanbul'dan tanıdıkları bir grup ile sayıları artmış. Elbette; spontane gelişen bu durum, güzel anılar eşliğinde teknemiz Egece'de sonlanmış. Normal de, İstanbul'a gidecek olan "Gezgin Çekirge" uçağını erteleyerek, geceyi güzel bir koyda demir atarak geçirdikten sonra, ertesi gün, güneş ve denizin tadını çıkartmış. Sizleri; spontane gelişen bu gezinin anıları ile başbaşa bırakırken, yeni maceralara yelken açmak için kendi limitlerinizi biraz daha zorlamanız gerektiği hatırlatıyorum.

Tereddüt, endişe ve tasalarınızı evinizde ve/veya ofisinizde bırakıp, yeni yerler ve yeni yüzler keşfetmeye çalışın. Hayat çok kısa. Henüz göremeseniz de; dışarıda daha farklı bir hayat var.

Sizleri; bu güzel gezinin fotoğrafları ile birlikte, ofisinizde baş başa bırakıyorum. Sakın ola, beğenmeyi de unutmayın.

Instagramdan takip etmek için ; #syegece

174 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page