top of page

Kategoriler

Yenilebilir Ambalajlar


Muhtemelen, plastik atıklar ile hasar gören deniz hayvanlarının rahatsız edici görüntülerini siz de görmüşsünüzdür.

Bu, plastik kirliliğin, deniz eko sistemini tahrip ettiği milyonlarca üzücü örneklerden sadece biridir. Tahminlere göre, bu kirlilik her yıl yaklaşık 100.000 deniz kaplumbağası ve deniz memelisi dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon okyanus canlısına zarar vermektedir.

Bununla birlikte, bu konuda bir şeyler yapmak isteyen insanlar, plastik kirlenmeyi önlemeye ve kaldırmaya yardımcı olmak için çalışmaktadır. Florida merkezli SaltwaterBrewery, reklam ajansı, We Believers ile birlikte, deniz hayvanlarını boğmak yerine, beslemek için yenilebilir altılı paket halkaları tasarladı.

Ayda yaklaşık 400.000 kutu bira tüketimi olan fabrika, mevcut altı paket halkalarını, yenilebilir olanlarla değiştirmeyi hedeflemiş. Seri üretilecek olan partinin, birim başına 10 ila 15 sent arasında olmasını hedefleyen fabrika, yenilebilir paket halkalarının, mevcut paket halkalarına göre biraz daha maliyetli olacağı görüşünde hem fikir.

Buna rağmen, bira fabrikası oldukça iyimser ve diğer bira üreticilerini de yenilebilir bira paketleri fikrini benimsemeye teşvik ediyor. Söz konusu projeye katılımın fazla olması durumunda, bir başka deyişle, projeye daha fazla bira fabrikası gelirse, yenilebilir altı paket halkaların imalat maliyetlerinin, normal olanlardan bile daha daha ucuz olabileceğini ifade ediliyor. Birçok tekne, bira fabrikası ve büyük bira şirketinin, bu teknolojiyi uygulaması neticesinde, yüz binlerce deniz hayatı kurtarılırken, üretim maliyetlerinin de, mevcut plastik çözümle karşılaştırıldığında, daha çok düşebileceğine dikkat çekiliyor.

Yabani hayvanlar için tamamen güvenli olmanın yanı sıra ürün, demleme işlemi dışında bırakılan buğday ve arpa gibi geri dönüştürülmüş maddelerden yapıldığı için% 100 biyolojik olarak parçalanmaktadır.

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page